Råd til sund økonomi.png

RÅD TIL EN SUND ØKONOMI

Der er mange ting du selv kan gøre for at få en god økonomi. Og der mange gode grund til at holde styr på sin økonomi. Her får du nogle gode råd til, hvordan du får en sund økonomi.

SÅDAN FÅR DU EN GOD ØKONOMI

Der er mange gode grund til at holde styr på sin økonomi. Her får du nogle gode råd til, hvordan du får en sund økonomi.

- Få et overblik over din økonomi. Hvilke indtægter har du, og hvilke udgifter har du?

- Lav et budget for dine udgifter over et år. Lav gerne budgettet detaljeret, så du f.eks. både har tænkt sommerferie og julegaver med i budgettet. Læs mere om budget her.

- Undgå at låne penge til forbrug f.eks. smartphone, tv eller computer. Det kan være fristende at optage et hurtigt sms-lån, når du står i butikken og ser noget, som du gerne vil købe. Men det bliver dyrt i den sidste ende, og du kan ende med at stå med en stor gæld. Læs mere om gæld og afbetaling her.

- Spar op, før du køber noget nyt f.eks. en ny sofa, en smartphone eller en computer. Det er ofte meget dyrt at tage et lån. Så hvis du vænner dig til at spare op, så undgår du at betale dyre gebyr og renter. På denne måde, kan du på sigt få råd til flere ting. Læs mere om opsparing her.

- Undgå spontane køb. Overvej det inden du køber nyt og lav en opsparing.

NEJ TAK TIL REKLAMER OG TELEFONSÆLGERE

 

Når du har besluttet dig for at købe noget, kan det være en god idé at gå på tilbudsjagt i reklameaviserne. Men det er let at blive fristet af reklamer og telefonsælgere og komme til at bruge for mange penge. Derfor kan det være en god idé at takke nej til reklamer.

 

Sådan kan du sige ”Nej tak” til reklamer og ugeaviser

Du kan afmelde reklamer og ugeaviser på www.postnord.dk. Så får du et klistermærke tilsendt til at sætte på postkassen.

 

Hvis du kun ønsker at modtage nogle af reklameaviserne fx fra dit lokale supermarked, kan du gratis tilmelde dig ordningen NejTak+ på www.minetilbud.dk.

 

Slip for personlige reklamer og telefonsælgere

Er du træt af at få reklamer direkte henvist til dig med dit navn og adresse, og er du træt af at blive ringet op af telefonsælgere? Så kan du tilmelde dig Robinsonlisten.

 

Hvis du tilmelder dig Robinsonlisten, så siger du ”Nej tak” til:

 

- Salgsreklamer med dit navn

- Telefonopkald fra en sælger som f.eks. vil sælge et telefonabonnement

 

Vær opmærksom på at det kan tage op til 3 måneder før registreringen træder i kraft.

 

Du kan tilmelde dig Robinsonlister på www.borger.dk. Skriv ”Robinsonlisten” i søgefeltet. Du skal bruge dit NemID til at logge på. Hvis du ikke har NemID kan du henvende dig til borgerservice i din kommune